Οι Μύλοι των Λαγκαδίων

Γραμμένο από τον Παναγιώτης Κατσιούφης - Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014.

Οι Μύλοι των Λαγκαδίων

Οι αρχαιότεροι νερόμυλοι ήταν του βασιλιά Μιθριδάτη στον Πόντο. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη των μύλων οφείλεται στην Βόρεια Αμερική, στις όχθες του Μισσισσιππή, όπου είχαν εγκαταστήσει μύλους πάσης φύσεως για την άλεση των σιτηρών της ευφορώτατης ομωνύμου πεδιάδος.  

Απογευματινή βόλτα στο χειμωνιάτικο Βαλτεσινίκο

Γραμμένο από τον Γιώργος Κατσιούφης - Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014.

Απογευματινή βόλτα στο χειμωνιάτικο Βαλτεσινίκο

Παραμονές Χριστουγέννων όταν ανηφορίσαμε από τα Λαγκάδια με προορισμό το όμορφο Βαλτεσινίκο. Από την Αγία Παρασκευή αριστερά, περάσαμε απ’ την «Κρυάβρυση», αφήσαμε δεξιά μας τα ορεινά Αρκαδικά μαντριά, και ανηφορίζοντας μέσα από το ελατόδασος φτάσαμε στα πρώτα σπίτια του χωριού. Ήταν περασμένες τέσσερις και χωρίς να χάνουμε χρόνο ανηφορίσαμε στον «Κρόνιο» λόφο για να προλάβουμε να απολαύσουμε, πριν να πέσει το σούρουπο, την όμορφη θέα της λεκάνης του Λάδωνα μακριά, και να κατηφορίσουμε στην επιστροφή με τα πόδια μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού μέχρι την κεντρική πλατεία που μας περίμενε στρωμένο τραπέζι δίπλα στο αναμμένο τζάκι.  

Πεζοπορία από Λαγκάδια προς Βαλτεσινίκο

Γραμμένο από τον Γιώργος Κατσιούφης - Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014.

Πεζοπορία από Λαγκάδια προς Βαλτεσινίκο

Το πρώτο στην Ελλάδα απο τα μόλις δέκα διεθνώς πιστοποιημένα μονοπάτια στην Ευρώπη, το Menalon Trail απόκτησε η χώρα μας, και είναι αυτό που διασχίζει την μαγεία της Αρκαδικής φύσης και αναπτύσσεται...

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter