Ο Μιχάλης Κάσσης γεννήθηκε στον Πάληρο της Μέσα Μάνης. Σπούδασε γλυπτική, κεραμική, γυψοτεχνία και χαλκοχυτική στην ΑΣΚΤ. Επί 28 χρόνια διηύθυνε τα εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΤΑΠ). Έργα του υπάρχουν σε πολλούς δημόσιους χώρους της χώρας μας, Ερέτρια, Σπάρτη, Ανώγεια, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Λιόσια, Αρεόπολη, Πύργος Δυρού, Ν. Μάκρη, Λαύριο κ.ά. Τα έργα του αυτά είναι σε μάρμαρο ή ορείχαλκο και πρόκειται για μνημειακών διαστάσεων έργα (ύψος 3-6,5 μέτρα).
Στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ, στην είσοδο του μεγάλου σταδίου της πόλης υπάρχει έργο του με ένα αθλητή σε υπερφυσικό μέγεθος, που με τη δάδα του μεταφέρει το ελληνικό φως. Μικρότερα έργα του υπάρχουν σε πόλεις της Αμερικής και της Κιργιζίας, αλλά και στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, σε πολιτιστικά κέντρα, κολλέγια και ιδιωτικές συλλογές. Έχει φιλοτεχνήσει πολλές προτομές, μεταξύ αυτών του Γ. Ρίτσου, του Κώστα Δαβάκη, του Κώστα Βιδάλη, του Νικόλαου Πολίτη κ.ά. Πολλά από τα έργα του είναι σε πέτρα, με προτίμηση στη μαύρη μανιάτικη πέτρα που είναι από τα πλέον σκληρά υλικά της φύσης.
Ως ανήσυχο πνεύμα ο Μιχάλης Κάσσης ασχολείται εκτός από τη γλυπτική, με τη λαϊκή αρχιτεκτονική, τη λαογραφία και τη λογοτεχνία. Έχει κάνει μεγάλο αριθμό ομιλιών σχετικά με τα παραπάνω θέματα σε Πολιτιστικά Κέντρα και άλλους συναφείς χώρους. Ανάμεσα σ’ αυτές και η ομιλία του στα Λαγκάδια στην πρώτη εκδήλωση των ΑΝΘΕΩΝ, τον Αύγουστο του 2013 με θέμα το Μανιάτικο Μοιρολόγι.
Ο Μιχάλης Κάσσης από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ βοήθησε ουσιαστικά την προσπάθεια της για την προστασία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς και την καταγραφή και αποτίμηση του έργου των Λαγκαδινών μαστόρων.
Ο Αργύρης Πετρονώτης γεννήθηκε το 1924 στην Τρίπολη , ένα από τα 6 παιδιά του Τάκη (Παναγιώτη) Αποστολόπουλου ή Πετρονώτη και της Ευθυμίας Φατούρου. Διήκουσε μαθήματα Δημοτικού και εξατάξιου Γυμνασίου στη γενέτειρά του. ΄Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ. Για ανταμοιβή του εξορίστηκε στο κολαστήριο της Μακρονήσου και βασανίστηκε. Σπούδασε και πήρε δίπλωμα Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Ε.Μ.Π. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ και του απενεμήθη πτυχίο του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και τελείωσε εκεί ως αριστούχος Διδάκτωρ Μηχανικός (Dr. Ingenieur) στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Εργάστηκε ως επαγγελματίας Αρχιτέκτων και ως συνερευνητής σε ανασκαφές. Υπηρέτησε στο έργο προετοιμασίας αναστήλωσης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες Αρκαδίας. Δίδαξε Ιστορία Αρχιτεκτονικής στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θεσσαλονίκης (παράλληλα Αρχιτεκτονική Μορφολογία στην εκεί Σχολή Καλών Τεχνών αμισθί) ως Αναπληρωτής Καθηγητής. ΄Ελαβε μέρος σε τοπικά, εθνικά και διεθνή Συνέδρια . Μέλος Επιστημονικών Εταιριών/Ινστιτούτων. Δημοσίευσε εργασίες σχετικές με την ειδίκευσή του. Μελέτησε και κατασκευάζει με οικογενειακές δαπάνες Μνημείο των 603 Πεσόντων Αρκάδων το ΄40. Συνεργάζεται σε κοινοφελή έργα και επιστημονικές έρευνες. Και διδάσκοντας ακόμα, δΙδάσκεται και ενίοτε αναθεωρεί.
Ο Αργύρης Πετρονώτης ως συνεργαζόμενος ερευνητής και ως συντονιστής του Επιστημονικού συμβουλίου της ΚΠ Άνθη της Πέτρας αποτέλεσε τον στυλοβάτη της ερευνητικής δουλειάς των Ανθέων όχι μόνο με το επιστημονικό του κύρος, αλλά γιατί προσέφερε και προσφέρει τα μέγιστα, όντας επιστημονικός υπεύθυνος των αποτυπώσεων, ενώ παράλληλα συγγράφει μια εκτεταμένη μελέτη πάνω στο έργο των Λαγκαδινών μαστόρων.
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Σωματείου «Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής - ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ», δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν μία Αίτηση
Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236