Σκοποί

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ξεκίνησαν ως μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών με κεντρικό πυρήνα ενδιαφέροντος την προστασία και ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Η παρουσία εξειδικευμένων επιστημόνων ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη και η συνεργασία μας με αρχιτέκτονες και κορυφαίους μελετητές του σημαντικού αυτού κεφαλαίου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με ιστορικούς και άλλους ανθρώπους των Γραμμάτων & των Τεχνών, αλλά και με σχετικά ιδρύματα και φορείς (ΕΜΠ, Πολυτεχνικές Σχολές, ΤΕΙ κτλ) μας έδωσαν τη δυνατότητα για διαρκή εμπλουτισμό της σκέψης και συνεχή ποιοτική αναβάθμιση της δράσης μας. Ευθύς εξ αρχής, θέσαμε μια σειρά από βασικούς σκοπούς που οι δράσεις για την επίτευξή τους μας φέρνουν πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας.

Προστασία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Προστασία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Προστασία παραδοσιακών οικισμών, μεμονωμένων κτηρίων και έργων δημόσιας και ιδιωτικής αρχιτεκτονικής όπως γεφύρια, εκκλησίες, σχολεία, κρήνες, αρχοντικά και απλές κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία.

Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτιστικές διαδρομές της τέχνης της πέτρας

Πολιτιστικές διαδρομές της τέχνης της πέτρας

Ανάδειξη των πολιτιστικών διαδρομών της τέχνης της πέτρας μέσω της ανασύστασης του δικτύου των δρόμων της μαστοριάς της πέτρας και των Λαγκαδινών μαστόρων που ενσωματώνει τα υλικά και άυλα στοιχεία της μαστορικής δραστηριότητας.

Διαβάστε Περισσότερα

Κέντρo παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Κέντρo παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Το Κέντρο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής θα αποτελέσει την επιτελική έδρα όχι μόνο για τη μελέτη και την παρουσίαση του έργου των μαστόρων, αλλά και για την υλοποίηση των υπόλοιπων σκοπών της Κίνησής μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Η πέτρα στις Τέχνες

Η πέτρα στις Τέχνες

Η ανάδειξη της χρήσης της πέτρας όχι μόνο ως δομικού υλικού αλλά και ως μέσου καλλιτεχνικής έκφρασης αφενός, αλλά και ως πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική και γενικότερα πνευματική δημιουργία.

Διαβάστε Περισσότερα

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter