Ενημερωτική επιστολή 23 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτική επιστολή 23 Οκτωβρίου 2016

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την προηγούμενη ενημερωτική επιστολή με την οποία σας ενημερώσαμε για την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην αγορά κτηρίου στα Λαγκάδια, στο οποίο θα εγκατασταθεί το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. Μια απόφαση που ήταν απόρροια αφενός των καταστατικών σκοπών και στόχων των Ανθέων της Πέτρας και αφετέρου, ενός διαρκώς ογκούμενου αιτήματος που προέκυπτε τόσο από τα αποτελέσματα των επιμέρους δράσεών μας, όσο και από την επιθυμία των πολιτών και των ειδικών επιστημόνων. Μια αγορά για την οποία ζητούσαμε τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων εκείνων που όχι μόνο μοιράζονται το κοινό μας όραμα για την προστασία και ανάδειξη του πολιτισμού της πέτρας, αλλά και θεωρούν τη δημιουργία του Κέντρου αναπτυξιακό εργαλείο της ευρύτερης περιοχής.  

Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Κίνησής μας μέσα σ’ αυτό το μήνα ήταν παραπάνω από ενθουσιώδης. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στους οποίους απευθυνθήκαμε εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν από το υστέρημά τους, ώστε να υλοποιηθεί η αγορά. Κορυφαία εκδήλωση αυτής ανταπόκρισης είναι η συγκινητική προσφορά των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδίων. Ο αναλυτικός κατάλογος δωρητών είναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα μας www.anthitispetras.gr και επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα πλησιάζει τις 15,000 ευρώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να περιγράψει την ευγνωμοσύνη της Κίνησής μας στους πολίτες που έχουν ήδη συνεισφέρει!  Όμως ευχαριστούμε κι εκείνους που στενοχωρήθηκαν γιατί δε μπόρεσαν να βοηθήσουν, όσο και όπως θα ήθελαν, εξαιτίας της βαριάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, απομένουν λίγες εβδομάδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας. Στο διάστημα αυτό, ας κάνουμε την τελική προσπάθεια, ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς, ώστε να συμβάλλουν και όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι στιγμής, στην κοινή μας προσπάθεια. Δεν είναι υπερβολή ότι και το τελευταίο ευρώ είναι πολύτιμο για την υλοποίηση του σκοπού μας. Τα στοιχεία του ηλεκτρονικού κουμπαρά για την αγορά του κτηρίου είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ

ΙΒΑΝ: GR 9801 714410 0064 4112 6509 993    ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 644112 6509 993

Γιατί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα!

Φιλικά

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Τσιαούσης      

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter