5η Τακτική Γενική Συνέλευση, 17 Δεκεμβρίου 2017

5η Τακτική Γενική Συνέλευση, 17 Δεκεμβρίου 2017

Με  μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε η 5η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ανθέων της Πέτρας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου. Μετά την εκλογή του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης (πρόεδρος: Θωμάς Μπαμπάλης, γραμματέας: Μαρία Μόσχου), τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κίνησής μας κ. Γιάννης Τσιαούσης, ο οποίος παρουσίασε όχι μόνο την πλούσια δράση, την πορεία υλοποίησης των βασικών στόχων μας εντός του 2017 καθώς και τον πλούτο της συλλογιστικής και των προσεγγίσεων των Ανθέων, αλλά επιπλέον προσδιόρισε  τη θέση της τέχνης της πέτρας στο θησαυροφυλάκιο της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ισχυρή θέληση και  προσπάθεια του ΔΣ για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών του Ρηγοπουλέικου αρχοντικού μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2018, οι οποίες θα καταστήσουν το έργο ώριμο για χρηματοδότηση, αποτυπώθηκε ανάγλυφα στον απολογισμό. Ο κ. Τσιαούσης, ως επίλογο του απολογισμού αφενός και ως οδηγό για τη μελλοντική πορεία των Ανθέων αφετέρου, ανέδειξε μια νέα προσέγγιση της σχέσης παράδοσης και σύγχρονου πολιτισμού που μπορεί να κινητοποιήσει το συναίσθημα και τη λογική του σύγχρονου ανθρώπου που φέρει εντελώς πρωτόγνωρες προσλαμβάνουσες συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός, κατά τον οποίο ο ταμίας μας Τριάδης Τσαφαράς παρέθεσε με αναλυτικό τρόπο όλα τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2017. Ο κ. Τσαφαράς αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιδόσεις του πληθοπορισμού (crowd funding) αναδεικνύοντας την τεράστια συμβολή των πολιτών σε αυτή την επιτυχία. Στο πλαίσιο της απόλυτης  διαφανούς λειτουργίας των Ανθέων, ο οικονομικός απολογισμός θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στην ιστοσελίδα μας. Μετά το πέρας του οικονομικού απολογισμού, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ψήφισαν ομόφωνα τον απολογισμό δράσης του ΔΣ και τον οικονομικό απολογισμό του 2017.

Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική ομιλία του μηχανολόγου-ερευνητή Αντώνη Τσιρίγου με θέμα «το Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης», ένα από τα πρώτα έργα που κατασκευάστηκαν στο νεοσύστατο ελληνικό κρατίδιο το 1829, με την υπόδειξη και τη φροντίδα του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια. Το έργο αυτό που έχει αναστηλωθεί καθώς και το αντίστοιχο της Καρύταινας που όμως δε σώζεται, αποτελούν δυο συμβολικά έργα που υποδηλώνουν το σημαντικό ρόλο των Λαγκαδινών μαστόρων στην ανοικοδόμηση της νεώτερης Ελλάδας.

Τις εργασίες της Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο πρόεδρος  κ. Β. Γιαννακάκος και τα μέλη του ΔΣ κκ Ουρ. Αναγνωστοπούλου, Γ. Κουτσογιάννης και Ν. Τσιντής, ο πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ Αττικής (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων) κ. Α. Μαούνης,  η κ. Δ. Βουρνά, αντιπρόεδρος  της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, ο κ.Χ. Βουρνάς πρώην πρόεδρός της και εκπρόσωπος ομογενειακών οργανώσεων και ο πρόεδρος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Π. Τομάρας.

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter