Δελτίο τύπου 4/8/2013

Το Σάββατο το βράδυ, σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στην αυλή της επιβλητικής εκκλησίας του Αϊ-Γιώργη στα Λαγκάδια Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών «ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ».

Μετά από δύο ομιλίες που παρουσίασαν το δίπολο Λαγκαδινό-Μανιάτικο Μοιρολόγι από τη Μαρία Κατσίκα και τον γλύπτη Μιχάλη Κάσση αντιστοίχως, ακολούθησε μια υψηλής αισθητικής μουσική προσέγγιση της ιστορικής διαχρονίας του μοιρολογιού από την ομηρική εποχή (θρήνος της Ανδρομάχης) μέχρι σήμερα από το μουσικοσυνθέτη Ν. Τάτση στο πλαίσιο του νέου έργου του «Ελληνικό Μοιρολόγι».

Η ορχήστρα αποτελούμενη από σημαντικούς σολίστ και η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» της Τρίπολης σε μια αντιστικτική σχέση με τις υπέροχες φωνές της Αμαλίας Τάτση και της Σοφίας Μαυρογενίδου και την απαγγελία της ηθοποιού Βάσως Παπαθεοδώρου-Μπελίτση απέδωσαν με μοναδικό τρόπο το συναισθηματικό βάθος και τον έντονο λυρισμό του έργου γοητεύοντας κυριολεκτικά το κοινό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Γιάννης Τσιαούσης, Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής της Κρήτης και την παρακολούθησαν ο Άγγελος Δεληβοριάς, Δ/ντής του Μουσείου Μπενάκη, ο Αντιπρύτανης του Παν/μίου Κρήτης Βασίλης Καρδάσης, η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου και άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών καθώς και πλήθος κόσμου.  

Άνθη της Πέτρας

newlogo23Μη κερδοσκοπικό Σωματείο
«Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής -
ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»
Διεύθυνση:
28ης Οκτωβρίου 55
Νέα Πεντέλη Τ.Κ. 15236

 

Ακολούθησέ μας

Facebook
Twitter
YouTube
Googleplus

 

Newsletter